Sielukas ura

Blogi

Rakkauden jumalattaren kasvumatka -pienryhmäohjaus alkaa 29.12.

Kirjoitettu: 10.12.2023

Antiikin mytologiasta tunnemme Venuksen ja Afroditen, mutta heidän "esiäitinsä" Inanna on paljon monitahoisempi. Yli 4000 vuotta vanhat sumerilaiset tarinat sekä papitar Enheduannan runot tarjoavat poikkeavan näkökulman naiseuteen, universaaleihin feminiinisiin voimiin sekä sivilisaation syntyyn.

Muinainen sumerilainen myytti Inanna-jumalattaren manalanmatkasta ja pimeän kaksoissisaren kohtaamisesta on sielullisen kehityksen pienoismalli: laskeutuminen - kuolema - ylösnouseminen.

Olen itse viimeiset neljä vuotta elänyt läheisesti tämän myytin kanssa. Kirjoitin kirjallisuusterapiaopintojen lopputyön Inannasta vuonna 2019. Ymmärrys sielullisen kehityksen mallista tuli tarpeeseen, kun omassa elämässä ja perheessä alkoi haasteiden aika. Inanna ja muut Venus-hahmot antoivat ymmärrystä itseä ja läheisiä kohtaan ja opastivat, millaisia uusia voimia minun tarvitsee omaksua.

Viime elokuussa syvennyin myyttiin uudestaan, sillä minua pyydettiin kirjoittamaan aiheesta Kirjallisuusterapia-lehteen. Olin jo vuonna 2019 ohjannut pienryhmän, jossa käsittelimme Inanna-myyttiä. Nyt minusta tuntui, että on aika jälleen tarjota toisille sitä mytologista opastusta, joka oli itselleni elintärkeää.

Rakkauden jumalattaren kasvumatka -kurssilla tutkaillaan omaa elämää myyttisten linssien läpi. Syvennymme Inannan manalanmatka -kertomukseen ja sen hahmoihin. Erityisiä luovan kirjoittamisen taitoja ei tarvita, mutta saatat yllättyä, myytillä on taipumusta herättää runollisia näkyjä ja kielikuvia.

Kertomukseen eläytyminen tarjoaa oivalluksia ja on itsessään mystinen kokemus. Toisaalta kirjoittamista käytetään oivallusten yhdistämiseen arkielämän kanssa. Voit käsitellä asioita aina itsellesi sopivalla tasolla ja valita, mitä teksteistäsi haluat jakaa toisille ja mitä et.

Myytti hoitaa sinua tuomalla esiin itsestäsi puolia, joita tarvitset voidaksesi hyvin ja toteuttaaksesi itseäsi. Siksi en voi sanoa yhtä tiettyä lopputulosta, joka saat kurssista. Varmaa kuitenkin on, että ohjauksen aikana saat maagisia oivalluksia omasta elämästäsi, suhteista toisiin ihmisiin ja elämäntehtävästäsi. Ymmärrät paremmin sielutasolla, kuka olet.

Voiman ja vallan teemat ovat tärkeitä, kun työskentelemme Inannan kanssa. Symboleilla ja arkkityypeillä on kyky aktivoida jopa kehollisella tasolla uinuvaa energiaa.

Esoteerisessa merkityksessä kyse on sydämen voiman aktivoimisesta

Koet elämän yhä enemmän mielenkiintoisena seikkailuna harhailun tai raskaan kivireen vetämisen sijaan. Opit tuomaan energiasi takaisin manalasta. Kurssilla saatu myyttinen opastus vaikuttaa vielä pitkään sen jälkeenkin. 

Venus-arkkityyppiä ilmentävälle ihmiselle on tärkeää ottaa haltuun valovoimansa, mutta myös pimeytensä. Kurjilla olotiloilla ja kokemuksilla on merkityksenä sielun kehityksessä. Kurssilla opetellaan tuntemaan niihin kätkeytyviä aarteita. Inanna ja kaksoissisar Ereshkigal ovat tähän erinomaisia myyttisiä oppaita. Myös aviomies Dumuzi on tärkeä hahmo, jonka kanssa Inannalla on kompleksinen suhde. Minkälaisia voimia piilee Dumuzi-Tammus-Dionysoksessa ja mitä tuossa suhteessa on tarkoitus oppia?

Kurssin tiedot ja ilmoittautuminen

Tapaamme viisi kertaa ryhmänä (max. 4 hlöä) ja lisäksi kurssiin kuuluu 90 min yksilöohjaus. Kurssi alkaa perjantaina 29.12. klo 19-21, ohjauskerrat ovat kolmen viikon välein 19.1. 9.2. 1.3. ja 22.3.

Hinta: 647 € , sis.alv 24 %, (varausmaksu 100 € + loppusumma 1-3 erässä)

Jos olet kiinnostunut ohjauksesta, varaa tutustumisaika. Varaa aikasi pian, kurssilla on enää kaksi paikkaa jäljellä.

Kirkastamme tapaamisessa sitä, mikä on tavoitteesi ja unelmasi, jonka inspiroimana lähdet kasvumatkalle. Varmistumme samalla, että kurssi on sinulle sopiva tähän vaiheeseen. Kurssipaikan vahvistaminen tehdään vasta tapaamisen jälkeen.

Jos et löydä kalenterista sopivaa aikaa, ota yhteyttä: linnea@lilicolightworks.com 050 529 2878.

Voit lukea aiheesta ja kurssista lisää teksteistä Avain myyttiseen maailmaan sekä Runoilijattaret ja intohimon kääntöpuoli.